Министерски съвет пусна официален сайт за коронавируса

Ще предоставя информация за всички предприети мерки и дейности от изпълнителната власт

Шефът на Дирекция "Модернизация на администрацията" Красимир Божанов към Министерски съвет представи информационния портал на правителството за борба с коронавируса.

Порталът е coronavirus.bg и стартира днес.

Там ще се предоставя навременна и точна официална информация за всички мерки и дейности, предприети от изпълнителната власт, както и издадени документи.

Целта е да се улеснят гражданите и бизнеса, като се събере информацията на едно място.

"Сред основните ни цели е, в огромния обем от информация, с която сме заляти, да отделим само официалната. Само тази, която е произведена от публичните институции", заяви Красимир Божанов. Той обясни, че сайтът ще се обновява всеки ден ежечасно, а информацията в него ще е адаптирана за потребителите.

Сайтът е създаден безвъзмездно от "Информацинно обслужване" АД. Координацията по събиране и обобщаване на информацията е направена от екип на Министерски съвет.

В рубриката "Документи" са поместени консолидирани текстове на заповеди, публикуван е и образец на бланката за преминаване от едно населено място в друго, както и бланката с въпросите, която се попълва от пристигащите в България.

Предвидена е и рубрика за най-често задавани въпроси, като фокусът е върху тълкуване и разясняване на въпроси от общи аспекти. За тази рубрика разчитаме и на обратна връзка от граждани, каза още той. В информационния портал са публикувани и телефонни номера и връзки на държавни институции, за да не се налага потребителят да ги търси по отделни сайтове. Статистиката, представена от Националния оперативен щаб, също е в актуален вид.

Коментари

Задължително поле