Министерството на културата обяви конкурсна сесия по програма "Помощ за книгата"

Министерството на културата обяви конкурсна сесия по Програма “ПОМОЩ ЗА КНИГАТА” 2017 г. за финансиране на творчески проекти в областта на книгоиздаването в следните направления:

1. Българска и преводна художествена литература

2. Българска и преводна хуманитаристика

3. Литература за деца и юноши

4. Културно-историческо наследство и съвременна култура

В конкурса „Помощ за книгата” може да участва всеки професионален издател, регистриран като юридическо лице и получил международен стандартен книжен номер (ISBN), съобщиха от културното ведомство. Кандидатстващите проекти трябва да съдържат пълния и окончателен текст на ръкописа (за преводните заглавия – придружен с екземпляр на оригиналния език) и две външни рецензии. Илюстративният материал следва да бъде подготвен в достатъчна степен за оценяването на проекта.

Финансовата помощ, за която се кандидатства, за един проект не може да надвишава 2 500 лева.

Срокът за приемане на документите и ръкописите е до 8 юни 2017 г. включително.

Нямат право да кандидатстват културни институти и организации, които не са изпълнили условията по други договори с Министерството на културата.

Необходимите документи за участие в конкурсната сесия по Програма “Помощ за книгата” 2017 г. са :

- Заявка за участие

- Икономическо описание на проекта

- Текст на ръкописа на електронен носител (CD, USB, DVD)

- Документ от издателя, удостоверяващ предоставените му авторски права

- Документи съгласно чл. 5, ал. 2 от Правилата за условията и реда за финансово подпомагане на програми и инициативи в областта на книгоиздаването, книгоразпространението и библиотечното дело

Формулярите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на Министерство на културата.

Право да кандидатстват за финансова подкрепа имат издателства, библиотеки, книгоразпространители и други юридически лица, вписани в регистрите на културните организации по Закона за закрила и развитие на културата и Закона за народните читалища.

Конкурсната сесия по Програма “Помощ за книгата” 2017 г. се обявява на основание чл. 14, ал. 2, т. 1 от Закона за закрила и развитие на културата, чл. 2, ал. 1 и чл. 5, ал. 1 от Правилата за условията и реда за финансово подпомагане на програми и инициативи в областта на книгоиздаването, книгоразпространението и библиотечното дело и Заповед № РД09-243/ 28.04.2017 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура