Министерството на туризма прекратява договора за наем на морски плаж „село Лозенец“ от 1 октомври

Снимка: Уикипедия

Министерството на туризма ще прекрати договора за наем на морски плаж „село Лозенец“, Община Царево, Област Бургас, считано от 1 октомври 2017 г., предвид обществения отзвук и неприемане извършването на дейности на морския плаж от страна на наемателя, от една страна, а от друга, обективната невъзможност той да реализира както права, така  и задължения по него. Това съобщават от Министерството на туризма.

До решението се е стигнало след направени серия от проверки на морската ивица през летния сезон, последната от които е била в края на месец юли 2017 г.  Инспекциите на място са били както планирани, така и по сигнали и жалби за състоянието на плаж „село Лозенец“, постъпили  от  Сдружение с нестопанска цел „Всички за Лозенец“ и др.

Договорът с наемателя на морски плаж „с. Лозенец“, Община Царево, Област Бургас, е сключен на 05.07.2016 г. с определеното за наемател търговско дружество след публично обявен на официалната страница на Министерството на туризма и проведен по реда на Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост търг с тайно наддаване.

Според договора за наем той не може да бъде прекратен в периода 1 юни – 30 септември, докато трае активният летен сезон. Затова контрактът ще бъде прекратен на следващия възможен ден – 1 октомври 2017 г., за което фирмата е информирана.

По  закон почистването, осигуряването на спасители и на медицинска служба на неохраняемите плажове, т.е. тези, които нямат  стопани –  концесионери и наематели, трябва да бъдат осигурени от областните управи. Ще се отнася за незаконни преместваеми обекти на морските ивици, тяхното премахване е в прерогативите на кмета на общината, на чиято територия е плажът.

Основната цел на Министерството на туризма във връзка с морските плажове е да бъдат гарантирани безопасността на туристите по ивиците, както и да се осигури спокойната работа за инвеститорите в туризма – хотелиери, стопани на плажа, туроператори и т. н.
версия за печат

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Морските плажове, пясък, море е национална собственост и принадлежи на Народа. Но, за съжаление, некадарното мързеливо правителство е намерило начин да печели и да печелят негови подложки и от това..Т.нар. концесии на различни държавни обекти като плажове, морски брегове и пр. се дават на алчни индивиди, които са близки на управляващата върхушка. Никой не се интересува какви са цените там, качеството на услугите и заплатите на работещите в държавния обект, даден на печалбар..Два плажа, на която разруха сме свидетели са градския плаж в Сандански и плажа край София- Рударци..Билета за Рударци е около 12 лв, за Сандански 8 лв. Ако някой иска да ходи всеки ден за 1-2 седмици, както ние ходехме преди през ваканцията? Ще може ли.. Тези обекти се връщат на държавата..Защо ни е правит. чието задължение е не да стопансва държавната собственост, а да я раздава на неговите “дружки“, за да прави некой парета..Или е жест за подкрепата нали хмм “правителство“Позор.. За последните 28 г България бе разбита и превърната в нищо..До кога?

  2. А защо пък почивките ни да не са БЕЗПЛАТНИ, като САНИРАНЕТО на Лили Павлова?!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.