Розово фламинго подлудява летище Бургас Аеропортът има надеждна звукова система

София планира 52 нови електробуса

Екстремна опасност от пожари в 11 области у нас се очаква утре

Над 1000 учители не достигат за страната Според синдикати педагозите са малко заради назначаването им на срочен договор

Катастрофа между три коли затруднява движението по магистрала „Тракия“

Гьобекли тепе и Зеугма – древният чар на Турция Югоизточната й част е все още непозната за туристите, но е истинска ориенталска приказка

Започнаха разговорите между външните министри на Франция и Иран по време на срещата на Г-7

Голям пожар гори край Охрид

Започва поредно издирване на жената птица Амелия Еърхарт - пионер в авиацията, изчезва без следа през 1937 г.

Самара Уивинг в сватбен съспенс “Докато смъртта ни раздели” е лятно жанрово забавление

Евакуираха плаж в Барселона заради бомба от Втората световна война

Деца от българската диаспора в Украйна, Сърбия и северна Македония посетиха Габрово Групата е част от втората национала кампания „Има и по-добро решение“

Иранска правителствена делегация е пристигнала в Биариц за срещата на Г-7

Мистериозният влатвин – камък с неизвестен произход

Самолет и хеликоптер се сблъскаха в майорка, петима души са загинали

Министерство на туризма пуска специален модул със степента на сложност на ски пистите

От днес всеки любител на зимните спортове може да се запознае на едно място с възможностите за практикуването им на територията на страната през интерактивен модул на интернет сайта на Министерството на туризма. Това съобщи министърът на туризма при откриването на зимния сезон в к.к. Боровец. На събитието присъства и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, областният управител на Софийска област Росица Иванова, кметът на Самоков Владимир Георгиев и др, информират от ведомството.

Пилотно в модула са включени пистите на трите ни големи зимни курорта – Пампорово, Банско и Боровец. Те са нанесени на реални карти, с възможност за няколко техни визии. Модулът съдържа информация единствено за пистите, които вече са били категоризирани от създадената комисия, съгласно правилата на новосъздадената Наредбата за обезопасяването и информационната обезпеченост на ски пистите в Република България. Те са разделени на зелени, сини, червени и черни, съобразно степента им на сложност. Всяка от пистите е била проверена от експертите на министерството и външните специалисти, привлечени за нейната работа.

За удобство на туристите са създадени връзки към официалните интернет страници на всеки от курортите с бързи бутони към камерите, които предават в реално време ситуацията на най-посещаваните им писти. „Модулът ще продължи да се развива като в него ще бъде добавена информация и за по-малките ни курорти“, съобщи министър Ангелкова. По думи те ѝ ще се направи и английска негова версия, за да е полезен и за чуждестранните туристи.

„2016-а е специална за всички нас, защото най-старият планински курорт не само в България, но и на Балканите – Боровец отбелязва 120 години от основаването си“, каза още министър Ангелкова. Тя съобщи, че за първите 10 месеца на годината, над 120 хил. туристи са избрали курорта за своята почивка и ваканция. Приходите от техните нощувки надхвърлят 13,7 млн. лв. „Убедена съм, че тези показатели ще бъдат надминати през новия зимен сезон“, подчерта Николина Ангелкова и допълни, че в курорта се очакват ръстове от редица пазари. Резервациите за коледните празници в курорта са с около 36% повече в сравнение със същия период на миналата година, а за Нова година – на същото ниво, но има засилен интерес предвид отварянето на ски зоната по-рано тази година и благоприятните снежни условия, стана ясно по време на събитието.

2

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.