Министрите на вътрешните работи на държавите членки на ЕС провеждат неформална среща в Талин

Снимка: МВР

Министрите на вътрешните работи на държавите членки на ЕС провеждат неформална среща в Талин, съобщават от пресцентъра на МВР.

Тава е първата голяма проява на естонското председателство, което стартира от 1 юли. От същата дата България участва в събитията като част от триото председателство. Сутрешната сесия на срещата беше посветена на темата миграция, с основен фокус върху кризисната ситуация в централното Средиземноморие и най вече Италия.

Разгледан беше план за действие, изготвен от ЕС с конкретни мерки за ограничаване на миграционните потоци, разбиване на каналите на трафикантите, засилване на помощта за страните в Африка, за да укрепят капацитета си за ограничаване на миграцията и контрола на границите. Министрите бяха единодушни, че са необходими общи действия за справяне със ситуацията и оказване на подкрепа на Италия.

Министър Валентин Радев проведе кратки срещи със свои колеги -министрите на миграцията и на обществения ред на Гърция, както и с директорите на европейски агенции в областта на външните работи и убежището.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България