Сезираха полицията за грубо отношение към доброволец

Иван Гешев: Доказателствата на СГП за пробива в системата за случайно разпределение на делата ще бъдат публични

Муфлонче се роди в санданския зоокът

Свлачище затвори временно пътя между Асеновата крепост и село Лясково

Община Благоевград дари защитни костюми и шлемове на МБАЛ-Благоевград

9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус

Болницата в Белоградчик блокирана

Гърция пусна телефон за психосоциална подкрепа

Бургазлии ръкопляскат на медиците и на българите от балконите си Тони Димитрова занесе на пенсионер рисунки от внучетата му

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси приеха на второ четене актуализацията на държавния бюджет

Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени у нас

Тръмп заплаши с мита вноса на петрол, за да защити енергийните работници в САЩ

Задържаха мъж за убийство в Пазарджик

Излекуван от COVID 19: Мисля, че пипнах заразата в София, имахме сбирка на 7- ми март През цялото време е имал само един симптом - температура

Деница Сачева: Общините ще откриват допълнителни офиси на бюрата по труда

Министри обсъждат правата на жените в Токио

Екатерина Захариева и заместник-министърът на външните работи на Япония Кенджи Ямада.

Общо 3000 делегати от цял свят препълниха огромната конферентна зала на един от най-луксозните хотели в Токио “Ню Отани”, където се състоя 5-ата световна конференция за правата на жените WAW! (World Awareness for Women). Форумът се организира от японското външно министерство и е следствие от правителствената политика на премиера Шиндзо Абе.

В нея се включи и организацията на жените министри на външните работи към Г-20 – W-20. Българският вицепремиер Екатерина Захариева участва в дискусиите и сподели българския опит в дигитализацията в ранното образование на момичетата. Захариева е на работно посещение в Япония и проведе поредица от срещи. За нещастие двустранната среща с японския й колега Кото Таро не се състоя, поради заболяване на Таро, който изпрати своя заместник Кенджи Ямада да се срещне със Захариева.

Конференцията беше открита от премиера Шиндзо Абе. Най-младият лауреат на Нобелова награда Малала Юсуфзай и почетен гост на конференцията призова лидерите от Г-20 да предприемат мерки за образованието на всички момичета по света. Друг почетен гост беше Върховният комисар на ООН за Защита на човешките права Мишел Бачелет. Г-жа Бачелет отбеляза, че жените не са част от проблемите на човечеството, те са решението.

Защитата на правата на жените е сред основните приоритети на администрацията на Шиндзо Абе. Според икономическата реформа на Абе, наречена “абеномика”, женската работна сила е основна предпоставка за икономически бум в страната със застаряващо население, в която работната сила е недостатъчна. От първата WAW! конференция през 2014 г. в страната са започнали работа 2,8 млн. жени.

Тридневната съвместна конференция на WAW! И W-20 беше закрита от съпругата на японския премиер Акиа Абе.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.