Министърът на земеделието Христо Бозуков представи заместниците си

Снимка: МЗХ, проф. д-р Христо Бозуков представи тримата си заместници – доц. д-р Светла Янчева, проф. д-р Иван Палигоров и проф. д-р Георги Желязков

Министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков представи тримата си заместници – доц. д-р Светла Янчева, проф. д-р Иван Палигоров и проф. д-р Георги Желязков по време на среща с изпълнителните директори на агенциите и директори на дирекции към ведомството.

Заместник-министър Янчева, която до момента заемаше поста заместник-ректор по международна дейност на Аграрния университет в  Пловдив, ще бъде с ресори: Програма за развитие на селските райони, директни плащания, поземлени отношения, както и сектор „Лозарство и винарство“.

За секторите – животновъдство, растениевъдство, държавни помощи и регурации, политики по агрохранителната верига и анализ и стратегическо планиране  ще отговаря проф. д-р Георги Желязков, който до момента е бил ръководител на катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ в Тракийския университет в Стара Загора.

Проф. д-р Иван Палигоров, до сега декан на факултет „Стопанско управление“ в Лесотехническия университет в София и председател на Съюза на лесовъдите,  ще е с ресор – гори, селскостопански науки, напоителни системи и рибарство и аквакултури.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Срамно е, всички в екипа му са политически назначени, в момента има пълен хаос в администрацията на министерството, всички се подиграват на псевдо-министъра на земеделието

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.