Министърът на икономиката Емил Караниколов: „Дунарит” ще продължи да работи и няма да му бъдат отнети лицензите

„Дунарит” ще продължи да работи и няма да му бъдат отнети лицензите, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката, като се позоваха на изявление на  министъра на икономиката Емил Караниколов.

„Правителството застава зад работниците и зад дружеството. В понеделник работниците могат спокойно да отидат на работа”, каза още министърът на икономиката.

Караниколов бе категоричен, че няма да допусне дружеството да бъде докарано до фалит и определи „Дунарит“ е изключително важно предприятие за икономиката и за целия военно-промишлен комплекс.

Министър Караниколов припомни, че вчера в Русе се е срещнал  с представители на синдикалните организации и работниците от предприятието и ги уверил лично, че ще продължат работа и ще запазят работните си места.

По думите му подаването на оставка от членовете на съвета на директорите на предприятието, ще допринесе да не се продължи процедурата по прекратяване на лиценза, тъй като тя е започнала вследствие образуваното производство и повдигнатите обвинения срещу тях.

 

Коментари

Задължително поле