Министърът на икономиката резна лентата на МОЛ "Марково тепе" в Пловдив

Министърът на инокомиката Божидар Лукарски заедно с кмета на Пловдив Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров прерязаха лентата на най-новия търговско-развлекателен център в града под тепетата - МОЛ "Марково тепе", който бе осветен лично от митрополит Николай. "От 2014 г. насам това е първият голям търговски център, който се открива у нас.

Инвестицията в него от 120 млн.лв. и новооткритите над 500 работни места доказват, че Пловдив е най-добре развиващият се град извън столицата", заяви министър Лукарски. Третият пловдивски мол е разположен върху площ от 55 000 км.м на мястото на някогашното Марково тепе в подножението на Хълма на освободителите и отвори врати след близо 10-годишна сага. Тя бе припомнена от градоначалника Иван Тотев. "Затова днес е един хубав ден за Пловдив, а откриването на МОЛ "Марково тепе" е доказателство, че в града ни  могат да се правят многомилионни инвестиции", декларира кметът Тотев. Официалното откриване бе уважено от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и представители на родния и местен бизнес и политически елит.

МОЛ "Марково тепе" разполага с подземен паркинг за над 600 коли на 4 нива, а търговско-развлекателният център със 70 обекта е на партера и следващите 3 етажа. Голяма част от тях отварят врати за първи път в града под тепетата. Целият последен етаж е рай за любителите на фитнеса и киноманиаците, които могат да гледат най-новите филми в 6 зали.

За първи път зрителите в Пловдив ще имат възможността да се насладят на върховно киноизживяване в IMAX зала с огромен екран, 288 удобни кожени кресла и най-новата озвучителна система от последно поколение. Министър Лиляна Павлова и кметът на Пловдив Иван Тотев бяха сред първите, които лично се убедиха в предимствата на уникалната по рода си киноконцепция PREMIUM LARGE FORMAT и се потопиха в 360р звукова панорама, която създава системата DOLBY ATMOS, ексклузивно представена в Зала 2 на Кино "Арена Mall Markovo Tepe Пловдив", оборудвана с внушителен по размери екран и 4К кинопроектор от най-новото поколение на Christie Digital за ярки и кристалночисти образи.

Освен кинонаслада новият мол предлага българска, турска, сръбска и гръцка кухня заедно с хапване от най-известните световни вериги за бързо хранене. Допълнителна изненада за жителите и гостите на Пловдив е залата с восъчни фигури на познати и любими от екрана и историята лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони