Катер на гръцката брегова охрана се вряза в лодка с мигранти

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Министър Захариева: България за първи път получава категоричен доклад, че е изпълнила всички критерии

Повдигнаха обвинение на търновец за иманярство

Теменужка Петкова: Готовността на страната ни за есенно-зимния сезон е добра "Булгартрансгаз" е платила аванс от 250 млн. лв. за "Балкански поток", заяви енергийният министър

Как се плаща в ресторант с перли?

Дерменджиев: Ще направим всичко възможно, за да се класираме на Европейското първенство

Тодор Кантарджиев: Сега е точният момент за поставяне на противогрипна ваксина

Министър Маринов: Има задържани след акцията за купуване на гласове в Несебър, сред тях е и кметът Те ще бъдат конвоирани до Столичното следствие днес

Президентът на Чили обяви пакет от социални мерки, за да спре протестите в страната

Обсъждат проектобюджета на НЗОК за 2020 г.

Путин и Ердоган съгласуваха план за прекратяване на бойните действия в Северна Сирия

Певицата Мария се показа без грим (СНИМКА)

Загорчич и Ангелов – мохиканите на Първа лига

Министърът на икономиката се запозна с когенерационната централа на EVN в Пловдив

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски посети EVN България Топлофикация в Пловдив, където акцент на визитата му бе новата  когенерационна централа за производство на топло- и електроенергия. Министър Седларски заедно с изпълнителния директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова посетиха газовата и парната турбини на централата, както и командната зала. Изпълнителният член на Съвета на директорите на EVN Симо Симов представи техническите параметри на модерното съоръжение, мощността, капацитета, начина на функциониране и ролята на централата в енергийната система.

unnamed-12Една от най-модерните и ефективни централи на Балканския полуостров беше изградена през 2011 г. от EVN по технология и в партньорство със Siemens с капацитет от 49,9 MW (мегавата) електрическа мощност и 54 MW топлинна мощност. Общата инвестиция на EVN в централата в Пловдив e 100 млн. лв., една от най-сериозните инвестиции в топлофикационния сектор в България. Модерната когенерация не само увеличи сигурността на производство на енергия, но и намали драстично вредните емисии, отделяни в атмосферата, твърдят от EVN България Топлофикация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.