Министърът на културата Рашко Младенов поздрави Стоянка Мутафова за юбилея й

Служебният министър на културата Рашко Младенов поздрави днес великата актриса Стоянка Мутафова за нейния 95-годишен юбилей, съобщават от МК.

В поздравлението си до примата на българския театър министър Младенов пише:

„Светла и щастлива е датата, на която в света се е появила една от най-обичаните и талантливи български актриси на световно ниво. Как ли не те нарече благодарната ти публика през годините – „Примата на театъра”, „Урагана Стояна”, „Дръзката Госпожа Стихийно бедствие”, „Неотразимия женски феномен на българското кино”, „Фината аристократка на сцената”, „Бунтарката, която може да се държи и като принцеса, и като уличен гамен”, „Школа за начинаещите артисти”...

Аз бих сравнил миговете от съприкосновението с твоя блестящ талант с магията, която произвежда един уникален електронен музикален уред, наречен теремин, на който човек свири, без да го докосва. Естествена и емоционална, подобно на този невероятен инструмент, без да докосваш публиката физически, ти прегръщаш душата й и досягаш най-нежните струни в сърцето й. Какво по-голямо признание, каква по-голяма награда от това?

Пожелавам ти от цялото си сърце по празници сцената никога да не ти липсва, но и в делник да бъдеш редовно на нея. Нека дните ти никога да не губят онзи добре познат и обичан вкус на празника от детството, защото младостта е първо състояние на духа и ума – две неща, на които си пребогата.

Бъди ни жива, здрава, усмихната, енергична, положителна и все така неподправена, за да продължаваш да подправяш представлението „Живот” с онази щипка дързост и надежда, която ни кара да вървим напред!

Честит юбилей!”

Снощи, в навечерието на рождения си ден, Стоянка Мутафова игра пред препълнен салон в Сатиричния театър. Сред приветстващите я в публиката бе и служебният министър на културата Рашко Младенов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура