Министърът на образованието идва в Пловдив за откриването на институт по политика

Институтът за политика започва работата си днес от Пловдив, а гости на откриването в 11 часа в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей ще бъдат новият министър на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-председателят на 44-ото Народно събрание Валери Жаблянов и депутатите от ПП ГЕРБ Милена Дамянова и Менда Стоянова.

Участие в първата сесия от обучението по програмата "Политически лидери" ще вземат млади политици от ГЕРБ и БСП. Техни преподаватели през първата седмица ще бъдат проф. Антоанета Христова, проф. Екатерина Михайлова, проф. Михаил Константинов, проф. Любомир Стойков, генерал Калин Георгиев, д-р Георги Проданов, Радослав Точев, Христо Мутафчиев, Ернестина Шинова, Десислава Билева, инж. Николай Вълев и Чавдар Кискинов. Темите на сесията са история на политическите идеи, политически маркетингови изследвания, конституционно право, религия и политика, публична комуникация, изборни системи, работа по оперативни програми, организация и функциониране на политическите партии, управление на културата, национална и вътрешна сигурност и сценично поведение.

Програмата "Политически лидери" е създадена в отговор на нуждата от образовани, отговорни и гъвкави ръководители. Тя се състои от 5 сесии от по една седмица, които ще се провеждат през месец в различни градове.

Основатели на Института за политика са проф. Антоанета Христова и Калина Крумова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика