Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Габриела Василева: Нямам сериозен приятел Явяването на конкурс за красота е истински адреналин, признава носителката на титлата Мис Лято Лондон

Разследват повредена спирачна система на автомобил в Горна Оряховица Предполага се, че злодеянието е умишлено

Два трактора изгоряха в област Монтана

Товарен автомобил блъсна излязла внезапно на платното каруца При удара конят е умрял на място, няма пострадали хора

Ед Шийран имал само 2-ки по музика в колежа

Клошар подпали покрив, съседи гасиха огъня сами

Експерт: Розовото фламинго вече не е необичайна гледка в България

Пожари изпепелиха лек автомобил и селскостопанска постройка Пламъците са засегнали и необитаема къща в свищовското село Алеково

Пищните форми на Клои Кардашиян

Повдигнаха обвинение на майката на починалото бебе в село Падеш

13 с интерес към АЕЦ „Белене“, 7 искат да са инвеститори

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Кейти Холмс и Джейми Фокс се разделиха

Засипват с пръст старото сметище на Свищов

Министър Зорница Русинова: Още 650 деца ще бъдат изведени от институциите

Министър Зорница Русинова

Предвиждаме реформиране на услугите в домовете за деца, лишени от родителски грижи и извеждането на 650 деца от тях. През септември Министерски съвет ще обсъди план за действие за продължaването на реформата в сектора. Това каза министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в Благоевград, където се запозна с дейността на домашния социален патронаж в квартал „Еленово“. Тя подчерта, че разчита на ефективната работа с местните власти за следващия етап от деинституционализацията на децата, съобщават от Министерството на труда и социалната политика.

Русинова добави, че се предвиждат и мерки за превенция на изоставянето и доразвиването на приемната грижа, с които ще се подкрепят около 4000 деца. Промените ще се финансират със средства от оперативните програми „Региони в растеж“ с над 50 млн. лв. и „Развитие на човешките ресурси“ с около 180 млн. лв. В момента Министерството на труда и социалната политика и Националното сдружение на общините работят, за да определят точно какво ще е финансирането към всяка една община.

Министър Русинова добави, че около 13 000 души в цялата страна получават топъл обяд по оперативната програмата за подпомагане на най-нуждаещите се.

Един от първите ангажименти, които поех като министър, беше да работя активно за приемането на нов Закон за социалните услуги, каза Русинова. Целта му е създадената система от доставчици да предоставят по-качествени и ефективни услуги, които да бъдат таргетирани към специфичните нужди на всеки отделен човек, който се нуждае от тях. Новият закон ще създаде и условия за по-голяма конкуренция между всички доставчици. Това ще доведе до по-ефективно изразходване на публичните средства, обясни министърът.

Тя похвали община Благоевград за успешното комбиниране на социалните услуги, което дава възможност за комплексно подпомагане.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. 13000 получават топъл обед благодарение на демокрацията и евроатлантизъма.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.