Министър Аврамова: Ремонтираме 824 км пътища за над 500 млн. лева

Снимка: Архив

Рехабилитираме 824 км републиканска пътна мрежа за над 500 млн. лв. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на кръгла маса за безопасността на транспортната система.

”Продължаваме да работим по магистралите „Хемус“, „Струма“, „Европа“, скоростният път Видин-Ботевград. В изпълнение са 119 км стратегически пътни проекти“, каза Аврамова.

Рехабилитират се основни пътни участъци в зависимост от тяхната натовареност. Ссъс средства от ОП „Региони в растеж“, бюджета на държавата и програмите за териториално сътрудничество се рехабилитират 824 км републикански пътища за над 500 млн. лв. АПИ извършва проверки на състоянието на всички предпазни мрежи, като се проверява състоянието на мантинелите и маркировката, отбеляза регионалният министър.

Тя обясни, че се ремонтират и ограничителни системи на стойност 18 млн. лв. като с приоритет са участъците на магистралите. „Полага се и пътна маркировка за над 5 млн. лв. За съжаление средствата в бюджета на АПИ са ограничени. Само за подмяна на ограничителните системи са необходими около 200 млн., минимум 30 млн. за маркировка“, поясни Аврамова.

Коментари

Задължително поле