Омбудсманът: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

Министър Ангелкова в Банско: Втори лифт ще има Планинският курорт посреща гостите си бляскав с нова инфраструктура

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с представители на туристическия бранш и институциите в Банско, за да установи готовността за новия зимен сезон. Снимка Светлана Василева

“Да има по-сериозен контрол и ограничаване на сивия сектор, да спрат срамните опашки пред лифта, да се намали бюрокрацията, дори да има изтрезвително. Това бяха само част от препоръките и въпросите, които представители на туристическия бранш в Банско представиха на вниманието на министъра на туризма Николина Ангелкова, която проведе среща с тях и представители на институциите, за да се установи готовността за предстоящия зимен сезон.

“Втора кабинка ще има, но кога това зависи от съда, защото там се обжалва Плана за управление на Пирин. Ако решението е отрицателно, то проблемът ще се протака поне още близо две години. Иначе ние сме категорични,че трябва да има втори лифт, за да не гоним и разочароваме туристите, каза министър Ангелкова. Тя обясни, че работна група за планински туризъм категорично е дала решение да има изграждане на нови писти и съоръжения.

Кметът на Банско Георги Икономов изведе като приоритет за курорта безопасността. “За мен сигурността на туристи и граждани е основна, като имаме предвид какво се случва в други страни. Затова смятам, че за да се избегнат заплахи от тероризъм и атентати акцентите ни трябва да са тук, каза Икономов.

Комисар Хаджиев от ОДП-Благоевград обясни, че ще има патрули и полицейски пункт и на пистите. Ще има допълнително 40 полицаи командировани от страната, както и един гръцки и един румънски патрули. Службите за безопасност на храните обещаха строги проверки, за да няма изтровени туристи.

Банско ще посрещне гостите си бляскав, с нова инфраструктура, но със стари болежки заради липсата на втора кабинка, каза кметът Икономов.

Кметът Икономов с апел:

Вдигайте цените

Да се вдигат цените. За това апелира кметът на Банско Георги Икономов.
“Не може ръстът на туристите всяка година да расте, но не и печалбите в сектора. Банско трябва да вдигне класата си, за което туристите да плащат по-добре.”, каза Икономов.

От фирмата концесионер Юлен заявиха,че вероятно няма да има нови цени на лифт картите. Те вече са изпробвали зимните оръдия и са готови да посрещнат сезона на 16 декември.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Втори лифт в Банско да има, но той да е на сдружение на хотелиерите и туроператорите и да бъде забранен за фирми на цеко минев. Това е правилния начин, а не да го дадете на разни ненаситни крадливи боклуци, които не плащат даже данъци в България, а всички печалби отиват в офшорни сметки и зони, после се чудите защо няма пари в хазната.

  2. крайно време е да го направят тоя лифт, докога само ще си чешат езиците. всички са наясно колко е необходим, всяка година се вижда, че едната кабина не е достатъчна, обаче някой все продължава да пречи. не го разбирам това. защо сами саботираме развитието в тая държава?!

  3. ако питате отдавна трябваше да се направи втори лифт ама…
    за вдигатнето на цените обаче – твърдо не!

  4. Ако се забавим още 2 години с кабинката ще е късно да привличаме туристи, защото славата, че се чака с часове ще се е разнесла вече

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.