Министър Ангелкова в Банско: Втори лифт ще има

Планинският курорт посреща гостите си бляскав с нова инфраструктура

“Да има по-сериозен контрол и ограничаване на сивия сектор, да спрат срамните опашки пред лифта, да се намали бюрокрацията, дори да има изтрезвително. Това бяха само част от препоръките и въпросите, които представители на туристическия бранш в Банско представиха на вниманието на министъра на туризма Николина Ангелкова, която проведе среща с тях и представители на институциите, за да се установи готовността за предстоящия зимен сезон.

“Втора кабинка ще има, но кога това зависи от съда, защото там се обжалва Плана за управление на Пирин. Ако решението е отрицателно, то проблемът ще се протака поне още близо две години. Иначе ние сме категорични,че трябва да има втори лифт, за да не гоним и разочароваме туристите, каза министър Ангелкова. Тя обясни, че работна група за планински туризъм категорично е дала решение да има изграждане на нови писти и съоръжения.

Кметът на Банско Георги Икономов изведе като приоритет за курорта безопасността. “За мен сигурността на туристи и граждани е основна, като имаме предвид какво се случва в други страни. Затова смятам, че за да се избегнат заплахи от тероризъм и атентати акцентите ни трябва да са тук, каза Икономов.

Комисар Хаджиев от ОДП-Благоевград обясни, че ще има патрули и полицейски пункт и на пистите. Ще има допълнително 40 полицаи командировани от страната, както и един гръцки и един румънски патрули. Службите за безопасност на храните обещаха строги проверки, за да няма изтровени туристи.

Банско ще посрещне гостите си бляскав, с нова инфраструктура, но със стари болежки заради липсата на втора кабинка, каза кметът Икономов.

Кметът Икономов с апел:

Вдигайте цените

Да се вдигат цените. За това апелира кметът на Банско Георги Икономов.

“Не може ръстът на туристите всяка година да расте, но не и печалбите в сектора. Банско трябва да вдигне класата си, за което туристите да плащат по-добре.”, каза Икономов.

От фирмата концесионер Юлен заявиха,че вероятно няма да има нови цени на лифт картите. Те вече са изпробвали зимните оръдия и са готови да посрещнат сезона на 16 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България