Министър Ангелкова за фалита на туроператора „Томас Кук“: В непрекъснат контакт сме с британското посолство

Снимка: Денислав Стойчев/Архив

Ние сме в непрекъсната координация и контакт с британското посолство, следим ситуацията непрекъснато, за да защитим пазара на България. Предстои изключително сериозна работа. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг във връзка с обявения фалит на британския туроператор „Томас Кук“.

"В интерес на истината ние от петък сме в контакт с ръководството на компаниятa и с главния изпълнителен директор, от когото бяхме информирани, че събота и неделя ще бъдат критични с оглед на преговорите, които се водят за спасителния пакет на компанията. За съжаление явно до положителен резултат не се е стигнало и в 4.00 ч. българско време бе обявен фалитът на компанията.

"Искам да благодаря на британското посолство за подкрепата. Те са предприели действия за покриване на разходите на туристите", заяви Ангелкова. По думите й утре ще се проведе среща с всички туроператори и хотелиери, които са работили с "Томас Кук" за това какви биха били последиците и какъв е точният брой туристи и хотели, които са били засегнати. "Нямаме информация за български туристи, които са останали там заради фалита на фирмата", посочи още министър Ангелкова.

Коментари

Задължително поле