Министър Ангелкова обсъди с Анастас Трендафилов, кмет на Община Бяла развитието на туризма в региона

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе среща с Анастас Трендафилов, кмет на Община Бяла, който я информира за развитието на туризма в региона и изрази съжаление, че някои от плажовете на Бяла се замърсяват от случайно къмпингуващи туристи, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.
Необходимо е да бъде регламентиран режимът за къмпингуването, каза министърът и допълни, че ще бъдат предложени промени в Закона за устройство на територията, които ще решат спорните казуси.
Двамата бяха единодушни, че е важно също да се работи по брегоукрепването на плажовете. Министър Николина Ангелкова увери домакина, че в близко време ще бъдат финализирани промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, за да се направи групиране на плажовете според техните качества и функционалност. По думите ѝ трябва да се актуализира и методиката при процедурите за отдаване под наем на морските плажове. В момента по нова методика се сключват само договорите за концесиите на ивиците, където плажните принадлежности са компонент от оценката.
По-късно министър Ангелкова и кметът Трендафилов посетиха Културния център в града.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.