Министър Ангелкова: Очакваме 5% ръст на туристите за този летен сезон

За този летен туристически сезон очакваме статистиката в края на лятото да отбележи ръст на туристите от 5%. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова по повод обсъждане на проекта за 12 винено-кулинарни дестинации в Бургас.

Ангелкова добави, че целта на Министерството на туризма е България да бъде утвърдена целогодишна туристическа дестинация и поради това използването на нейния потенциал е от изключително голямо значение.

„В момента сме в разгара на туристическия сезон, Бургас е една от областите, които бележат ръст. От януари до юни месец лицата, които са пренощували в местата за настаняване с над 10 легла, са на 480 хиляди, което е с 10% ръст, в сравнение с миналата година. Реализирани са над 2.4 млн. нощувки“, каза още Ангелкова. По думите й, за да има резултати в туризма, работата трябва да е екипна.

„Статистиката показва, че за последните две години изключително и само 4- и 5-звездни хотели се търсят, което показва, че нашата дестинация се разпознава като място, което предлага висококачествен продукт на достъпна страна“, добави министър Ангелкова. Тя каза още, че се надява лошото време да не е възпряло туристите, избрали България като дестинация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България