Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Министър Ангелкова посрещна министъра на туризма на Индонезия на българския щанд на WTM в Лондон

Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с Ариеф Яхия, министър на туризма на Индонезия. Срещата се проведе на българския щанд на най-голямото международно изложение за професионалисти в туризма WTM в Лондон. Основен фокус на дискусията бе обменът на опит в инвестиционната сфера и летния туризъм. За първите 9 месеца от началото на годината отчитаме нарастване от над 26% на посетители от Индонезия у нас. Положителни са и данните за 2016 г., през която се наблюдава ръст от 21,3 на сто на туристи от островната държава, съобщи българският министър.

И допълни, че страната ни предлага възможности за различни видове туризъм като културно-исторически, зимен, балнео- и СПА туризъм на базата на над 600 вида минерални източника, гурме, селски, които биха отговорили на предпочитанията и търсенето на индонезийските туристи. С цел популяризиране на азиатската култура у нас през лятото се проведе и първият азиатски фестивал в България. Той се организира от 13 дипломатически мисии, сред които и посолството на Индонезия и в партньорство с Министерството на туризма.

По време на срещата в Лондон двамата министри обсъдиха и възможностите за реализация на инвестиционни проекти. Нарастването на инвестициите в туризма са сред основните приоритети в работата на министерството, обясни министър Ангелкова. Вече е разработена Карта на инвестиционните проекти в туризма, която е достъпна на сайта на ведомството. Секторът има нарастваща роля в икономическото развитие на България, за което свидетелстват броят на чуждестранни туристи у нас и приходите, които устойчиво нарастват. За първите 9 месеца на годината чуждестранните туристи у нас са се увеличили със 7,7 % и достигат близо 7,5 млн. Постъпленията в периода януари-август от международни пътувания възлизат на повече от 5,2 млрд. лева, като нарастват с близо 10%. През 2016 г. отрасълът и свързаните с него икономически дейности у нас са формирали 11,6 млрд. лв., което е близо 13% от брутния вътрешен продукт на страната.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете