Министър Ангелкова: Проверките по морето не бива да пречат на почиващите и на бизнеса

Няма риск скандалът в отбора на Обединените патриоти заради Закона за шума и проверките на вицепремиера Валери Симеонов по морето да доведе до преструктуриране на кабинета. Мнението изрази министърът на туризма Николина Ангелкова, която до края на седмицата също прави внезапни проверки на обекти по Северното Черноморие по сигнали на горещия телефон в МТ.

"Сектор туризъм е важен, той трябва да е и е приоритет. Бележим устойчиви ръстове не само по брой туристи, но и по приходи в хазната. Дори при лошото време това лято има 5% ръст на туристите, а България все повече се утвърждава като дестинация, която предлага добро качество на разумни цени за гости от среден към висок клас", подчерта Ангелкова.

По повод възмущението на Волен Сидеров от шумните нощни акции по морето на коалиционния му партньор и вицепремиер Валери Симеонов, тя заяви: "Няма лошо да има повече проверки, те са висша форма на доверие, но трябва да се правят така, че да не пречат на спокойствието на почиващите и на бизнеса". Ангелкова добави, че от туристическия бранш се оплакват, включително и писмено, че търпят негативи от акциите срещу шума, след които се отчитал спад в посещаемостта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес