Прабългарите отново в лукс в „Игри на волята“ Траки ще спят в рибарската хижа, красивите Славяни отиват на безлюдния плаж

Забравен багаж спря движението на метрото до летище София

Наградите “Еми”: Бесен феминизъм и трансджендър активизъм

Руски свещеници протестираха срещу управлението на Путин

ЕС да разпределя бежанци по квоти

Русия издирва американски информатор

Мъжът, откраднал картини на Майстора: Много съжалявам, че съм влизал в тази къща

Таен руски чат без американци Политици и бизнесмени заключиха телефоните си

Гостуване в Горна Оряховица носи трофеи на ЦСКА

Президентът Радев: Крайно време е България да се включи в европейските програми за въгледобивни региони в преход

На какви почивки имате право, когато работите на компютър

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 24 септември 2019

Президентът Радев в Ню Йорк: България и САЩ са стратегически съюзници и не следва да има ограничение за визите

39% от семейния бизнес е в търговията 104 хил. са фамилните предприятия в страната

Барикадиралият се мъж в блок в София заплашвал с убийство собственик на охранителна фирма

Министър Ангелкова: Подготвяме специална наредба за детските лагери

Подготвя се специална наредба за детските лагери, за да бъдат извадени от общия знаменател на туристическите обекти и да бъдат регламентирани условията, на които трябва да отговарят. Това съобщи във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва в III форум на побратимените български и руски градове.

Според нея е важно да привлечем договорености със самите региони в Русия, които са много по-самостоятелни и когато са запознати с тези условия, да могат да изпращат деца за отдих у нас. Според министъра на туризма имаме много добри бази за детски лагери в България и сключени споразумения между местните власти могат да гарантират тяхната запълняемост. С образователното министерство на Руската федерация се обсъжда бъдещата наредба, която ще отдели този вид туризъм. В момента се подготвя от работна група.

Международен консултант изработва механизъм за стимулиране на организирания туризъм към нашата страна, който трябва да бъде обявен пред големите туроператори през септември, когато започват договарянията. Не става въпрос за дотации и субсидии, на които нямаме право като държава-член на ЕС, а с различни начини да насърчим организираните туристи, обясни Ангелкова и даде пример със Закона за насърчаване на инвестициите. Според нея за предстоящия сезон спадът от руския и немския пазар ще бъде компенсиран с двуцифрен ръст на туристи от Великобритания, Полша, Израел и Франция. Тенденцията, която имаме за първите 4 месеца на годината, е над 1 млн. 750 хиляди туристи което е вече ръст от 1.7 %. Ръстът на нощувките е 5.8%, на приходите също над 6 %.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.