Министър Ангелкова разговаря с кандидата за нов генерален секретар на СОТ

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе в Белград работна среща с предложения за нов генерален секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Зураб Пололикашвили от Грузия, съобщиха от пресслужбата на министерството.

Неговата кандидатура за отговорния пост бе гласувана в рамките на 105-ата сесия на Изпълнителния съвет на СОТ в Мадрид през месец май 2017 година и България беше сред страните, които я подкрепиха.

Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество между Министерството на туризма и СОТ, както и бъдещи съвместни инициативи за устойчивото развитие на сектора.

Николина Ангелкова запозна Зураб Пололикашвили с предприетите от туристическата администрация стъпки за устойчивото развитие на туризма и го увери, че България ще продължи да бъде един от най-активните членове на СОТ.

Новият генерален секретар на организацията ще бъде с мандат 2018– 2021 г. Очаква се изборът да бъде оповестен на 22-рата сесия на Генералната асамблея на СОТ в китайския град Ченду през септември тази година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Така,както сте го написали,имам чувството,че Николина Ангелкова ще търси връзки да започва работа в СОТ/сигнално-охранителна техника/.Като охранителка на обекти.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.