ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Хладилното ремарке с 39 трупа влязло във Великобритания през Белгия

„Български пощи” ще разпространяват вестници (обзор)

Доналд Тръмп: Отменяме санкциите срещу Турция Малък брой американски войски ще останат в райони, където има нефт, каза президентът на САЩ

МВнР: Оказваме максимално съдействие на британските власти във връзка с трагедията в Есекс

Тъп компромат срещу Иван Гешев (обзор) Сайт изкара милионер кандидата за главен прокурор

Трафиканти на травестити осъдени в Лондон (обзор) Нашенците подмамвали жертвите с добре платена работа, но ги карали да проституират

Над 100 джихадисти от ИДИЛ са избягали от затвори в Северна Сирия

Подуправителят на БНБ Калин Христов: Ниските лихви променят поведението на младите

„Фолксваген“ е замразил строежа на бъдещия завод в Турция

27 съдии, прокурори и следователи не са декларирали банкови сметки и имущество в чужбина НАП проверява общо 38 лица, заемащи публични длъжности, по разпореждане на главния прокурор след доклади на ДАНС

Министър Ангелкова: Хотелиерите трябва да продължат да обслужват туристите на „Томас Кук“

Министерството на туризма ще направи връзка със затворилите вчера дъщерни дружества на фалиралия британски превозвач „Томас Кук“ в Холандия и Полша. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по БНТ.

По думите й, българските хотелиери трябва да продължат да обслужват туристите на „Томас Кук“, защото в противен случай, имиджът на България ще пострада и те не биха се върнали отново у нас. „Изключително важно е за имиджа България като дестинация, независимо колко е труден моментът“, подчерта тя.

„Дълговете към нашите хотели са доста милиони левове. Не мога да съобщя точната цифра по изрично желание на хотелиерите“, каза тя.  „Имаме информация за над 50 хотела, кото работят с „Томас Кук“, добави министърът.

По думите й, реакцията ни сега е важна за това как ще гледат на нас другите туроператори.

Към момента блокираните в страната чужди туристи са близо 6000, една трета от тях са британски граждани, за които е осигурено извозване. Гаранционният фонд АТОЛ гарантира на хотелиерите единствено плащания след обявяването на фалита, за месеците юли и август, българските дружества ще търсят сами парите си по съдебен ред.

В някои от следващите дни Николина Ангелкова ще поиска среща с финансовия министър Владислав Горанов и хотелиерите, които предлагат облекчаване на данъците, за да могат да понесат щетите от фалита на „Томас Кук“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.