Министър Ангелкова: Чакаме 7-10% ръст на туристи Плажовете ще бъдат с денонощно осветление

7-10 процента е чаканият ръст на туристи през това лято. Ранните записвания говорят за 10- 29 процента повече германци и 15- 20 процента повече руснаци, които се чакат на нашето море. При чартърите от Франция ръстът е най- висок- 83 процента повече, в сравнение с миналата година. Продължава устойчивият ръст по отношение на Полша и Чехия.

Ще има засилено полицейско присъствие, особено в Слънчев бряг. 776 полицаи ще бъдат командировани по Южното Черноморие, като по голямата част от тях ще охраняват комплекса. Ще има велополицаи по плажа, които ще изпълняват ролята на туристическа полиция. Задължителни изисквания към концесионерите са по ивиците да има денонощно осветление, което ще спомогне за борбата с организираната престъпност. И това лято ще има непрекъснати проверки от данъчни, изнесени офиси и приемни на Агенцията по безопасност на храните, ще отворят врати.

Това обяви в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. „Разчитаме на всички контролни органи, за да имаме едно безпроблемно и безопасно лято и да гарантираме качеството на нашия продукт“.

Знаете че в телефонен разговор между премиера Бойко борисов и президента Путин една от основните теми бе именно туризмът и да се продължи с устойчивият ръст на руски туристи, както и нашият ангажимент който винаги е бил ангажимент на правителството за осигуряване на сигурността и безопасността на всички, добави министър Ангелкова.
На въпрос колко е бил дефицитът на работници в туризма, тя отговори, че за миналата година има данни за 27 000 души.

Тази година на Летище Бургас се очаква рекорд – над 3 милиона пътници, каза вицепремиерът Валери Симеонов на пресконференция пред журналисти.

Наемането на работници от трети страни вече ще е облекчено, като документите им ще се обработват за 7 дни. Документите ще могат да се обработват не само в София, но и в Бургас и Варна, добави Симеонов и коментира, че от този сезон ще бъде въведен патентен данък за всички апартхотели.

500 000 апартамента са изброени на територията на България. Предложението на хотелиерите е патентният данък за апартхотел да е 1500 лева, но Министерството на финансите ще определи точният размер на таксата. Апартхотелите са собственост на български, руски и чужди граждани, които се отдават под наем на туристи, без това да е регламентирано официално. Стотици милиони левове се очаква да влязат в бюджета от това перо, коментира Симеонов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.