Министър Ангелкова: Чешките туристи могат да се възползват от всички възможности за почивка у нас

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Александр Павлов, председател на УС на Alexandria Group, най-големият чешки туроператор за България. Двамата обсъдиха възстановяването на туристическия сектор след кризата от COVID-19 и осъществяването на чартърни полети от Чехия към България, съобщиха от пресцентъра на МТ.

"Чехия е изключително важен партньор за туристическия ни сектор и именно поради тази причина стартирахме интегрирана комуникационна кампания на пазар Чехия чрез използване на различни канали, като кампанията ще продължи и през 2021 г.", заяви министърът. Тя изтъкна, че активният летен сезон вече стартира на 1 юли при стриктно спазване на всички необходими здравни изисквания и чешките туристи могат да се възползват от всички възможности за почивка и ваканция, които предлага нашата страна.

Ангелкова припомни и, че от 20 юни на територията на България за туристически цели и без да преминат през 14-дневна карантина могат да влизат през всички гранични контролно-пропускателни пунктове граждани, пристигащи от 35 държави, включително и Чехия.

"За да гарантираме безопасното протичане на сезона, Министерството на туризма разработи указания за местата за настаняване и заведенията за хранене в съответствие с препоръките на Световната здравна организация и съгласувано с Министерството на здравеопазването", изтъкна министър Ангелкова.

Тя акцентира и върху печата за безопасност и хигиена Safe Travels stamp, който страната ни получи, приемайки здравните и хигиенни протоколи на Световния съвет за пътувания и туризъм WTTC. Тази инициатива дава  възможност в световен мащаб да се идентифицират дестинациите със засилени стандарти за безопасно пътуване.

Александр Павлов съобщи, че гражданите на Чехия проявяват интерес към дестинация България, като освен към летни почивки се интересуват и от условията за други видове туризъм. Той уточни още, че сигурността, която предлага България в тези времена оказва голямо влияние при избора на почивка от чуждестранните туристи и допълни, че туроператорът предвижда увеличение на чартърните полети до България през 2020 година. .

CK ALEXANDRIA е основана през 1993 г. и една от най-големите туристически агенции на чешкия пазар. Тя е и най-големият туроператор в Чехия за дестинацията на България. Александрия Груп е собственик на хотел Белведере в Приморско, хотел Мерлин в Лозенец и Хермес Хотел и Апартаментен комплекс в Царево. Компанията предлага почивки и в Турция, Испания, Египет, Хърватия, Италия. Предоставят чартърни полети предимно в сътрудничество със Smart Wings, но също така си сътрудничат с Emirates, Lufthansa, Condor.

Коментари

Задължително поле