На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Спешно заседание на Съвета за национална сигурност на Гърция

Свален от власт олигарх избяга (обзор) Развръзката станала с намесата на US посланика

Моторист и спътницата му са в болница след катастрофа на столичния бул. „България“

Две туристки загинаха при инциденти в Швейцария и Франция заради лошото време

Туроператори пред фалит, гледат към чужбина заради данъчна наредба Вместо да спечели, хазната може да загуби милиони заради банкрут, свиване и изнасяне на бизнеса

Израел кръсти селище на Тръмп

Македония не признава Гоце Делчев за българин Учебниците им по история нямало да се променят

Над 40% от депутатите са подсъдими

Харадинай: Нека никой да не търси повече мир и стабилност на Балканите за сметка на свободата на Косово

Корнелия Нинова си оттегли оставката (обзор) Изборът на председател ще е след местния вот

Опожариха дома и машините на арендатор в село Неделково

Министър Банов игра шах с кмета на Котел преди да оповести школски ремонти за 3,8 млн. лева

Министърът на културата Боил Банов игра шах при посещението си в Котел с кмета Коста Каранашев. Партията бе разиграна на открито, в градинката с паметника на Петър Берон. Двамата се знаели отдавна като любители на шаха и си имали закачка на тази тема, обясни Каранашев. Приятелското дерби предшества целта на министерското посещение.

В Националното училище за фолклорни изкуство „Филип Кутев“ в Котел започват основни ремонти на вече съществуващия учебен комплекс. Предвиждат се смяна на дограмата, нова осветителна инсталация, мерки за енергийна ефективност, както и подобрения на средата за учениците с опорно-двигателни затруднения. Ще бъде построена и нова, многофункционтална зала, с което ще бъде напълно завършен учебния комплекс, открит през 1986 година. Средствата в размер на 3,8 млн.лева са осигурени по проект на министерството от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 година.

„През много перипетии минахме. Но ето, че ден преди най-българския празник, празника на нашата писменост обявяваме началото на този ремонт“, каза министърът на официалната церемония. Той заяви, че ремонтите ще превърнат НУФИ в училище-бижу и изрази надежда, че това ще увеличи многократно възможността талантливи деца да се обучават в него.

По време на визитата си в Котел Боил Банов заяви, че министерството ще подкрепи и тазгодишнотоиздание на фестивала „Етноси, багри и котленски килими“, тъй като събитието е сред значимите за региона и страната. Кметът оповести, че се надява на съдействие, за да бъде патентованкато марка котленския килим. Домакините подариха на госта си автентичен, ръчно тъкан килим, с характерните символи и багри за местната школа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.