Министър Банов: Функционира системата за подаване на електронни декларации на доставчиците на медийни услуги 

Снимка: Цветан Томчев/ Архив

Системата за подаване на електронни декларации на разпространителите и доставчиците на медийни услуги е напълно функционираща. Това каза министърът на културата Боил Банов по време на парламентарен контрол в отговор на въпрос относно създаването на публичен регистър на разпространителите и доставчиците на медийни услуги.

„Законодателят въведе задължение доставчиците на медийни услуги и разпространителите на периодични и печатни произведения ежегодно да подават до 30 юни в Министерството на културата декларация“, припомни Банов и посочи, че са предприети действия за осигуряване на автоматизирано управление на процеса на деклариране, съответно изработка на електронна пътна карта на документа, която онагледява пътя на декларация от подаването до складирането ѝ в архив.

„До 20 февруари 2019 г. системата беше в тестови режим, а към настоящия момент тя е напълно функционираща. Към настоящия момент тече процес по подготовка на техническото задание за създаване на публичен електронен регистър с оглед последващо възлагане по реда на обществените поръчки“, обясни Банов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България