Министър Богданов продължава да лъже

От Министерство на икономиката продължават да се опитват да си припишат заслугата от откриването на промоциите.

Иска становище от КЗК

Хората може да бъдат заблудени

Опитите на министъра на икономиката Богдан Богданов да излъже хората, че ще свали цените на 50 основни храни продължават. От министерството обявиха, че са изпратили на КЗК коригиран вариант на инициативата “Достъпно за вас” и чакат ново становище от КЗК.

Първо министър Богдан Богданов обяви, че ще има таван на надценките или на цените на някои храни. После заяви, че това няма да стане, но лансира идеята “Достъпно за вас”, в която търговски вериги доброволно да продават някои стоки на най-ниската възможна за тях цена. От КЗК излязоха със становище, че тази инициатива ще наруши правилата на конкуренцията и може да има негативни последици за потребителите. Например, за да намалят цените на някои стоки търговските вериги може да вдигнат цените на други.

Сега от министерството са коригирали инициативата “Достъпно за вас” и искат от КЗК ново становище. Всъщност министерството се опитва да си припише заслугата от откриването на промоциите. Веригите и сега правят промоции, но ако на една стока сложат етикет “Достъпно за вас”, реално Министерство на икономиката може да допринесе хората да бъдат заблудени. При някои вериги дори при сваляне на цените с 25-30% хората могат да намерят по-евтино сирене в кварталната млекарница, а като видят етикета “Достъпно за вас” може да бъдат заблудени, че това е най-ниската възможна цена на пазара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика