„Трейс“ изгради най-трудния участък от Коридор №10

Президентът Радев: Коментарите около срещите ми за процедурите по избор за главен прокурор са изкуствена драма

Медицинският надзор проверява случай с починал мъж с ХИВ Според пациентски организации няколко болници отказали да приемат британеца Крейг Харпър

„Слонът, моят приятел”, за когото всички плачехме Индийският филм взривяваше препълнените киносалони, хората го гледаха по 10 пъти

Психично болен мъж уби майка си в Хасковско, заподозряна е и сестра му

Земетресение на територията на язовир „Доспат“

Ивет Лалова спечели квота за Олимпиадата в Токио

Разследват петима, получавали неправомерно инвалидни пенсии в продължение на 10 години Лицата са на възраст между 68 и 70 години

От понеделник Гърция намалява ДДС и разсрочва данъчни задължения, касае и българи

Иван Хаджийски: Психология на нашето иманярство

Бети Уайт – щура тийнейджърка в тяло на 97 Актрисата е включена в рекордите на Гинес за най-дълга телевизионна кариера

Министър Вълчев: Едно от най-значимите ни предизвикателства е включването на всяко дете в образованието

Благодарение на европейската солидарност и с осигуреното финансиране за двата програмни периода се обновяват базите на над 1000 училища в страната. Това заяви министър Вълчев в рамките на дискусия, част от платформата за граждански диалог, която се проведе в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на МОН.

„Едно от най-значимите ни предизвикателства е свързано с обхващането и ефективното включване на всяко дете в образователната система. За да се справим са необходими усилията на всички институции и това направихме с Механизма за обхват“, допълни Вълчев. Той говори за общата мисия на родители и учители за възпитанието и образованието на децата.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отбеляза, че образованието е приоритет за управлението. Тя благодари на училищата за включването на урок за Конституцията по време на честванията на 140 години от приемането на първия ни основен закон. Народният представител Галя Захариева също коментира, че никога досега не е имало толкова средства и инвестиции в сферата на образованието.

Основните теми в сектора министър Вълчев обсъди и на работна среща в регионалното управление на образованието в Хасково. Дългосрочната ни цел е механизмът да стане устойчив, защото децата няма как да получат знания и умения, да получат възможност за реализация, без да посещават училище, заяви Вълчев. Според него е необходима промяна на образователния процес с акцент придобиването на умения, освен необходимите базови знания. Най-важна е задачата на учителите, които трябва да провокират учениците, да им създават интерес към уроците, допълни министърът. Той апелира училищата да имат по-силно сътрудничество и да обменят опит и практики. В разговора беше засегната и темата за развитието на професионалното образование и кариерното ориентиране на учениците, като беше отбелязано, че само през последния месец в Хасково се провеждат много състезания и кръгове на олимпиади.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.