Министър Горанов: Васил Божков да си плати първо дълговете към държавата

Хазната плаща здравните вноски на 4 млн. българи, а други 552 хил. нямат здравни осигуровки, става ясно от отговор на министъра на финансите Владислав Горанов. Без здравни вноски са и 145 хил. чужденци, от които 10 хил. бежанци.

Министърът на финансите Владислав Горанов призова Васил Божков първо да си плати дълговете към държавата, вместо да отправя необосновани обвинения.

Не нося вина, че служители на Васил Божков заедно с членове на Комисията по хазарта, са прилагали погрешно Закона за хазарта. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

Финансовият министър коментира изказването на Божков по негов адрес. Горанов заяви, че не разбира аргументите на хазартния боза поисканата му оставка.

„Ако той е получил консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже, тогава ще понеса своята отговорност“, заяви министърът на финансите.

Горанов заяви, че не се притеснява от сигнала, който Божков обеща да внесе срещу него в съответните съдебни органи. “Всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България”, каза още финансовият министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България