Министър Денков: Прекратява се обществената поръчка на проектите за създаване на Центрове за върхови постижения

Снимка: МОН

Прекратява се обществената поръчка на проектите за създаване на Центрове за върхови постижения и Центрове за компетентност, съобщи министърът на образованието Николай Денков, цитиран от БНР.

Причината е, че кандидатите за оценители не са представили данни за необходимите най-малко три научни публикации за последните пет години.

Друго условие е било да имат поне пет цитирания в списания от топ 10 за съответната област.
Министерският съвет ще обяви нова процедура за набиране на оценители, в която кандидатите ще бъдат физически лица, а не фирми.

Критериите ще са по-високи.

Забавяне на процедурата няма да има, обявиха от просветното министерство.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Здравейте, много интерес предизвиква обществената поръчка за избор на оценители по ОП НОИР. Ако човек проследи хронологията назначената комисия с председател г-н Йосифов много е бързала в последните дни на правителството в оставка да отвори ценовите оферти и може би да сключи договорите. Как са отворени ценовите оферти на фирмите, като не отговарят на техническите изисквания, както се твърди от служебния министър на образованието и това не е ли нарушение на ЗОП. Докога ще се замазват очите на обществеността?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.