Климатологът Георги Рачев: След неделя ни очаква ново затопляне

Издирват бракониери, убили благороден елен в Севлиевско Трупът на животното е открит вчера от горски

АПИ: Системата за продажба на е-винетки работи нормално

Желяз Андреев: Вече съм свободен човек, Интерпол свали червената бюлетина

Изтребители на НАТО прихванаха руски военни самолети над Балтийско море (СНИМКИ и ВИДЕО)

Попфолк певицата Джулия се омъжи тайно (СНИМКА)

Карлос Контрера: Турция краде 15 000 работни места и милиарди евро от София

Маскирани нахлуха в детска градина, ограбиха готвачката

„Pussycat Dolls“ се събраха отново

Заловиха 40-годишен, извършил телефонни измами за близо 13 000 лв. Мошеникът е в ареста за 24 часа

Празникът на еленския бут ще бъде през ноември Еленчани канят гости отблизо и далеч да се докоснат до традициите на балканджиите

Кола блъсна моторист пред Югозападния университет в Благоевград

Откриха в Търново 44-годишен, издирван от софийската полиция Днес го конвоират до столицата

Дарко и Марги Хранова с общ видеоклип Видеоклипът на песента „Път на любовта” е заснет от екипа на режисьора Ненчо Касъмов

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за борба с трафика на хора

Министър Димов предложи на македонския си колега помощ в предприсъединителния процес

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна днес в Скопие с новоназначения министър на околната среда и пространственото планиране на Република Северна Македония Насер Нуредини. Двамата министри обсъдиха бъдещата съвместна работа по прилагане на Споразумението между Министерството на околната среда и водите на Република България и Министерството на околната среда на Република Северна Македония за сътрудничество в областта на опазване на околната среда и водите, което беше подписано в София на 11 април 2019 г.

Двете страни очертаха предстоящите действия на двете държави за практическото изпълнение на споразумението. Беше договорено през месец октомври да се проведе заседание на Съвместната комисия за сътрудничество в областта на околната среда и водите, на което на експертно ниво ще бъдат обсъдени конкретните дейности в областите на опазването на природата, управлението на водите, управлението на отпадъците и опазването на почвите.

„Междусъседското сътрудничество в региона за опазване на околната среда и водите ще допринесе за ефективно използване на ресурсите, за икономическия растеж и най-вече за осигуряване на здравословна околна среда за гражданите на двете страни“, заяви министър Димов. Той подчерта, че тази цел може да се постигне чрез спазване на единни екологични стандарти в региона, съответстващи на европейското законодателство.

Министър Димов заяви готовност страната ни да сподели с Република Северна Македония своя опит в предприсъединителния процес за членство в ЕС. Той декларира, че България може да окаже подкрепата на Северна Македония в процеса на хармонизиране на законодателството на ЕС в областта на околната среда, като посочи, че то се нарежда на второ място по своя обем в рамките на законодателството на общността.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.