Министър Димов представи пред еврокомисар Вела мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух

Мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух в България бяха представени днес от министъра на околната среда и водите Нено Димов на работна среща с европейския комисар по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела в Брюксел, съобщиха от пресслужбата на МОСВ. В срещата участваха зам.-министрите на енергетиката Жечо Станков, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, на икономиката Лъчезар Борисов и зам.-кметовете по екология на София – Йоана Христова, на Бургас – Руска Бояджиева и на Асеновград – Петър Бояджиев.

Министър Димов информира комисар Вела, че мерките са дискутирани и подкрепени на високо политическо ниво на конференцията „Проблеми и решения за подобряване качеството на атмосферния въздух“ през миналата седмица в София. Беше договорено в най-скоро време да бъде изработен график за прилагането им.

Следващата работна среща с Европейската комисия по въпроса ще бъде в края на януари. Проблемът ще бъде дискутиран и на конференция за екоиновации и чистота на въздуха под патронажа на Българското председателство през февруари в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България