УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Министър Емил Караниколов: Държавата ще придобие „Дунарит“

Снимка: Министерство на икономиката

Министерство на икономиката започва активна дейност за придобиване на дружеството „Дунарит“. Това заяви на специална пресконференция икономическият министър Емил Караниколов. В момента работим за изкупуване на всички кредити на дружеството, с цел да не се поиска процедура по несъстоятелност или да започне продажба на активи на „Дунарит“, което би довело до сътресение, допълни той. По думите му все още не може да се каже колко би струвало изкупуването на „Дунарит“, а около 40 милиона лева са изкупените вземания до момента.

По думите му към момента не е необходимо финансиране през правителството, тъй като дружествата към министерството имат средства. „Дружествата към Министерството на икономиката са финансово обезпечени и те са на печалба, тоест нямаме проблем с финансовата част. „Дунарит“ в момента работи изключително добре и не се налага такава подкрепа в този момент. Проблемът е евентуално, ако започнат делата, които са по кредитите и изпълнителни производства, да започнат да се продават машините и съоръженията. Няма да го допусна“, каза министър Караниколов.

Той заяви, че има уверение, че ще бъде назначен прокурист в дружеството с пълни права, което ще спре процедурата по отнемане на лицензиите.

Това няма да е нещо, свързано с целия военно-промишлен комплекс, а е извънредна мярка само отнасяща се до „Дунарит“ и тежкото състояние, което в момента е дружеството“, заяви Караниколов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Защо предприятието беше приватизирано на първо място, та сега трябва да се откупува обратно? Отново някой е прибрал милиони, а сега всички си мълчат! И къде са сега всички журналисти да задават въпроси?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.