Почина шуменец с овладян COVID-19

Данаил Кирилов: Случайното разпределение на дела е основен принцип в правораздаването

Ердоган засили ограничителните мерки за спиране на бързо нарастващите случаи на коронавирус в Турция

Премиерът разпореди да бъде освободен бордът на директорите на ББР

Китай започва да отменя карантината в Ухан от днес

Тръмп заплаши да спре финансирането към СЗО заради реакцията й срещу коронавируса

Борисов: Банско е огнище, ще направим там масово тестуване

581 са болните от коронавирус у нас

Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с Covid-19

В Германия започна тестването на хора за антитела срещу коронавируса

За последните 24 часа в САЩ са починали 1736 души от коронавирус

Борис Джонсън е в добро настроение и диша самостоятелно

Във Франция броят на жертвите от коронавирус надхвърли 10 000 души

Над 300 000 са излекуваните от COVID-19

Убил ли е коронавирусът правосъдието ни Днес съдебният съвет решава за неслучайното разпределение на делата

Министър Желязков: Сърбия осигурява транзитен коридор за нашите тирове

Росен Желязков

На извънреден брифинг в неделя министърът на транспорта Росен Желязков даде последна информация за българските камиони, които са на границата между Словения и Италия. По-рано от Външно министерство съобщиха, че 25 от тях са тръгнали под конвой към страната ни.

„В момента първият конвой тръгна от Нова Гориция. Обстановката се мени много динамично, защото става въпрос за трансевропейски коридор, който преминава през няколко държави от Италия към България. Надяваме се да няма административни проблеми. Очакваме въпросът да се реши”, посочи Желязков, предаде Нова ТВ.

„Очакваме да се реши и въпросът с камионите, които са дръпнати във вътрешността на Италия. Те се намират в Дипиаде, край Венеция. Консулът ни в Милано е в контакт с шофьорите. Аз също говорих с тях. Добрата новина е, че сръбското правителство взе решение преди няколко часа да се обезпечи транзитният трафик на камионите ни. Имаме уверение, че до часове те ще поемат към нашата държава. Обмених информация и с вицепремиера на Сърбия. Тези транзитни коридори ще продължат да съществуват”, каза транспортният министър.

„Искам да дам телефонен номер за денонощен контакт с бедствения ситуационен център към МВнР. Колегите осъществяват изключително добра комуникация с посланиците на държавите. Премиерът също е в готовност да разговаря със своите колеги. Телефонът е 9482404. Всеки може да се свърже за допълнителна информация”, добави Желязков.

„Ако има необходимост от консула в Словения се осигуряват храни и напитки. По същия начин ще процедираме и през следващите дни. Нямаме затруднения по другите ГКПП. До тази ситуация се стигна, защото всяка държава в Европа налага национални мерки, за да се предпази. Гарантирам, че всеки неин шофьор ще си дойде в България”, посочи ресорният министър.

„Имаме две групи от около 20 и няколко камиона и още една с десетина. За здравето на шофьорите следи РЗИ. Те задължително ще бъдат под карантина”, обобщи Желязков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.