Министър Желязков: Ще настояваме за ново разглеждане на пакета "Мобилност" в ЕП

България и новоизбраните български евродепутати ще настояват за ново разглеждане, на първо четене, на законодателното предложение за отделните досиета на пакета „Мобилност I“. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков на брифинг след среща с представители на превозвачите и новоизбраните български членове на Европейския парламент.

„Направихме координационна среща по покана на Министерството на транспортна, информационните технологии и съобщенията, присъстваха почти всички евродепутати от новия ЕП. Някои не можаха да дойдат, но важното е, че се усети консенсусът на националната позиция по отношение на пакета „Мобилност I“, обясни Желязков.

Той посочи, че в момента има институционална несигурност поради това, че двама от докладчиците на пакета вече не са членове на ЕП. „Настояваме отново да бъде разгледано на първо четене законодателното предложение по отделните досиета. Ще търсим подкрепата и на другите държави, с които имаме сходни виждания, като по този начин увеличим групата на единомислещите“, каза още транспортният министър.

Той посочи, че в края на юли е поискана среща с новото председателство на парламента и транспортната комисия, ако към този момент има новоизбрани председатели. „Имаме пълно единодушие за тази триада от действия, която ще предприемем“, каза още Желязков.

Коментари

Задължително поле