Министър Захариева пристигна на официално посещение в Германия

Снимка: Архив

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна днес на берлинското летище "Тегел". Тя е на официално посещение във Федерална република Германия, съобщават от МВнР.

Утре в Берлин тя ще разговаря с Хайко Маас, федерален министър на външните работи на Германия. Министър Захариева ще се срещне също с д-р Ян Хекер, съветник на федералния канцлер по външнополитическите въпроси, както и с председателя на фондация "Конрад Аденауер" проф. д-р Норберт Ламерт.

Предишната визита на български външен министър в Берлин бе на 30-31 май 2017 г. Тогава министър Захариева гостува на федералния вицеканцлер и министър на външните работи Зигмар Габриел. Последното официално посещение на германски външен министър в България бе на 10 март 2015 г., когато настоящият федерален президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, тогава първи дипломат на ФРГ, посети София.

За България Федерална република Германия е стратегически партньор и съюзник в ЕС и НАТО. Политическият диалог е интензивен на всички равнища, се казва в съобщението на МВнР.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България