Министър Зорница Русинова игра джаги с деца от социален дом

Министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова игра джаги заедно с малчуганите от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) "Детска къща" в квартал "Коматево" в Пловдив и ресорния заместник-кмет на града под тепетата Георги Титюков.

29pl4006bПоводът за посещението на министър Арсенова бе стартът на инициативата "Деца помагат на деца", с която са се ангажирали общо 9 области. Съветът на децата в тях ще помагат на своите връстници от центровете за настаняване от семен тип да подготвят по-добре уроците си, заедно с тях ще пишат домашните си, а така също ще помагат и за интеграцията им, тъй като някои от питомците на тези социални домове имат много тежка съдба.

"Имаме много доброволци, искащи да помогнат на децата от институциите и от ЦНСТ-ата, за да наваксат. Съветът на децата много ни помага, когато творим законодателство за деца. С това, че са ангажирани по този начин, те се учат на отговорност и политики и са в непрекъснати разговори и обсъждания за законодателни иницитиви", обясни Зорница Русинова. Социалната министърка подари на 13-те питомци на "Детска къща" в Коматево дъска, на която да записват новите отлични оценки, и им обеща, че скоро пак ще дойде, за да види колко добре се справят. ЦНСТ - "Детска къща" в Пловдив е първата открита детска къща у нас и изпълнява тази си функция от 2003 година.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България