Министър иска да преброи ромите в Италия Хор от критики посрещна инициативата на МВР шефа Матео Салвини

Коалиционният партньор се разграничи от идеята

Крайнодесният италиански вътрешен министър Матео Салвини предизвика нови критики срещу себе си, след като заяви, че иска преброяване на ромската общност, което ще доведе до депортиране на нелегално пребиваващите представители на малцинството, предаде Би Би Си. От идването си на власт на 1 юни партия “Лига” на Салвини съвместно с популисткото движение “Пет звезди” подема строги мерки срещу имиграцията.

МВР шефът и вицепремиер заяви в тв интервю, че е поискал подготовка на досие по ромския въпрос и преброяване и включване в регистър на ромите. Тези, които нямат право да останат в Италия, ще бъдат депортирани, “а нашите за съжаление ще трябва да ги оставим тук”, каза Салвини.

След избухналия хор от недоволство лидерът на “Пет звезди” Луиджи ди Майо посочи, че подобно преброяване е противоконституционно. Салвини също отстъпи, като заяви, че просто искал да се погрижи за ромските деца, чиито родители не ги пускат на училище.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Не ромите, а всички незаконни да връща! Да почва със соросоидите!

  2. „роими“ се наричат жителите на РИМ.А този иска да преброява циганите.Има разлика

  3. Никой нормален политик и държавник в Европа не иска цигани в държавата си само ние в България и Румъния сме ги оставили да се размножават до откат в геометрична прогресия и дори вече имаме за износ- точно те предизвикаха БРЕКЗИТ-а . и навсякъде ни разнасят славата на „качествено“ племе

  4. А, не така, синьорчо! Като са далеч от вас, врещите всички в хора за правата на ци ганите, а като ви дойдат на гости, искате да ги връщате! А дръжте си ги там и се опитайте да ги интегрирате, както ни съветвахте нас! Виждате, че не става! Да са ви честити, в съчетание с негрите и арабите ще направят още по-китни страните ви!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.