Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Министър и посланик едновременно бил Ради Найденов

Найденов предложил на Кариерната комисия, която му е подчинена, да бъдат подсилени с кадри представителствата ни в Германия.

Намалил оценката на инспектората заради проверки в мисията ни в Берлин

Дипломатът се явявал началник на себе си, не се интересувал, че е в конфликт на интереси

Ради Найденов едновременно бил служебен външен министър и посланик в Германия. Според юристи в случая има конституционна несъвместимост и конфликт на интереси, тъй като Найденов на практика се явявал началник на себе си.

“Труд” разполага с протокол от заседание на Кариерната комисия на външното министерство, проведено на 17 март. Върху него има резолюцията на Ради Найденов, в която той сам посочва, че е дал “предложение” до Кариерната комисия, която му е подчинена, за кадрово укрепване на представителствата в Германия. Дава и указание предложението му да се разгледа на следващото заседание на комисията, което е насрочено за 2 май. Очевидно е, че Ради Найденов е бързал да назначи още хора в представителствата ни в Германия преди формирането на новото правителство.

Служители от външното министерство разказаха пред “Труд”, че като служебен министър Ради Найденов успял да си отмъсти и на инспектората заради проверки в мисиите в Германия. Ревизиите приключили с много констатации за нарушения. Министър Найденов отговорил подобаващо – намалил тримесечната оценка за работата на инспектората от “2” на “4” (най-ниската оценка по критериите на Външно е петицата).
Сред коментираните вчера теми бе и предстоящо назначение на Найденов като посланик на България в Швейцария.

Министерско-посланически казус имаше и в друго служебно правителство. През 2013 г. служебният премиер Марин Райков, който изпълняваше и функциите на външен министър, се самопредложи на Росен Плевнелиев за посланик в Рим.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ради е добре. Спаси България от свободното падане след тандема Митов-Кристалина. А иначе в интерес на историческата истина именно Ради Найденов старши е доказателството, че Нардония съд не е проведен от БКП еднолично, а от правителството на Кимон Георгиев и неговите министри. Ради Найденов идва после и няма общо с Народния съд.

Отговорете