Каракачанов: Възстановяването на Военновъздушното училище в Долна Митрополия е стъпка към икономическото въздигане на Северна България

Снимка: Архив

Възстановяването на Военновъздушното училище в Долна Митрополия е стъпка към икономическото въздигане на Северна България. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов при посещение във факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“.

„Преди две години, като станах министър на отбраната, първия месец събирах информация какво трябва да се случи по отношение на образователното дело в армията. Едно от първите неща, с които ме занимаваха, беше старата идея за възстановяване на Военновъздушното училище в Долна Митрополия. Когато говорих тогава с премиера, той ми каза: „Действай“.

Направихме работна група в Министерството на отбраната и резултатите днес са, че министър-председателят Бойко Борисов даде съответните инструкции да се пристъпи към действия за акредитиране и възстановяване на Военновъздушното училище“, заяви Каракачанов. „Така че искам да благодаря на премиера и правителството, защото мога да кажа откровено като министър на отбраната – това, което ние сме поискали в последните две години, в огромната си част е осъществено. И това е не защото имаме някакви сложни отношения – напротив, отношенията са много приятелски. А защото и премиерът, и правителството имат ясното разбиране, че сложният свят, в който живеем, изисква модернизация на нашите въоръжени сили. Но едно от нещата, които е необходимо да бъдат свършени превантивно, е възстановяване на Военновъздушното училище", каза още Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България