Труден ден за Овните, неочаквани събития за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 2 април 2020 да почерпят

Връзката между възрастта и коронавируса (ИНФОГРАФИКА)

Костадинов подписа със „Стабек“

Неспасяемият българин или паметник на българското спасение Какъв да бъде мемориалът, от който всички у нас ще са доволни

Карантина за Великден и Гергьовден Вижте мненията на икономисти, медици, работодатели и интелектуалци за намеренията на властта

Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Държавният секретар на САЩ в разговор с Борисов: България ще е сред първите страни, с които ще бъде споделена ваксина срещу коронавируса

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

Министър Каракачанов: Няма нужда от намесата на армията

Спекулациите, че предстои въвеждане на военно положение у нас, бяха разсеяни от министър на отбраната Красимир Каракачанов по Канал 3.

“В тази ситуация не се налага армията да се намесва. МВР има нужния ресурс. Не се налага да блокираме нито един от големите градове. Нито полицията, нито армията няма да предприемат подобни дейности“, казва министърът.

При необходимост служители от Военна полиция са поставени в готовност от министър Каракачанов, за да окажат подкрепа на МВР.

“Отпуснали сме 60 000 комплекта временни облекла и маски от резерва на армията. Имаме близо 200 000 бройки на склад. Ако се наложи ще освободим всички, но се надявам да не се стига до там“, каза още Каракачанов.

Красимир Каракачанов е убеден, че тази криза ще отрезви нацията и ще се справи, тъй като “в историята сме се справяли с много по-тежки ситуации, като финансови кризи, войни и други масови епидемии“.

“Най-тежко ще изпитат кризата малкият и средният бизнес. Тук трябва да се помисли за нещо категорично – да се разсрочат задълженията на хората. С решения на Народното събрание може да се направи това. Редно е хората със задължения, които нямат приход, да се вземе ясно законово решение, за да не се стигне до мародерство от ЧСИ-та, банки и други подобни“, каза Каракачанов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.