Министър Караниколов: Няма скандал във военно-промишления комплекс, има в едно от дружествата

В Емко има проверка от служба КОС и пожарна безопасност, констатирани са нередности

Не бих казал, че има скандал във военно-промишления комплекс. Правителството стои зад работниците. В едно от дружествата има проблем. Това е ”Емко”, там има проверка на служба КОС и пожарна безопасност и там са констатирани нередности. Затова и е отнет лиценза на дружеството за внос и износ. Лицензът за вътрешна търговия не му е отнет. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов.

"Продукцията на ”Емко” остана ненатоварена, защото ”Кинтекс” не може да изнесе продукцията. По закон производителят трябва да си подготви документацията за митницата. За да обезпечим договора сключихме договор с ВМЗ и вече се работи. Лицензът за вътрешна търговия на "Емко" не е отнет", обясни в предаването "Беновска пита" по Канал 3 Караниколов.

”Проверяваме ”Кинеткс” и ВМЗ за последните 10 години. От средата на 2015 ”Кинтекс” е подписвал договори с ”Емко”. ”Кинтекс” има задължение да проверява кои дружества могат да произведат дадена продукция. В случая е изпратена оферта само на ”Емко”, а не на ”Дунарит” и ВМЗ, които произвеждат същата продукция. Защо питам аз? Защо ”Кинтекс” е пренебрегнал ”Дунарит” И ВМЗ-Сопот, разясни още министър Караниколов във връзка със сигнала, който той подаде към прокуратурата в средата на седмицата.

”БСП имат право да ме викат винаги. Никой министър самостоятелно не може да вземе лиценз. Вземането на лиценза е станало с единодушно решение на Междуведомствената комисия”, коментира икономическият министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България