Борисов поиска пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Български лекарски съюз ще подпише рамковия договор за 2018

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Протестиращи блокираха отново пътя Е-79 край Видин

Кушията в Априлово през обектива на “Труд” (СНИМКИ)

Министър Караниколов участва в откриването на 11-та Министерска конференция на Световната търговска организация

Снимка: Министерство на икономиката

Министърът на икономиката Емил Караниколов участва в откриването на 11-та Министерска конференция на Световната търговска организация /СТО/, която се провежда в Буенос Айрес, Аржентина, съобщи пресцентърът на министерството.

Преди откриването на Конференцията министър Караниколов взе участие и в първото заседание на министрите на търговията на ЕС във формат Съвет Външни работи – Търговия. На него беше обсъдена позицията на ЕС за участието в 11-та Министерска конференция на СТО и бе приет първи пакет от заключения на Съвета на ЕС, с който на практика се дава мандат на Европейската комисия за водене на преговори по време на конференцията.

На заседанието стана ясно, че държавите-членки на ЕС единодушно подкрепят стратегията на ЕК за отстояване централната роля на СТО за укрепване на многостранната търговска система, основана на правила, както и за запазване лидерската роля на ЕС за постигане на балансирани резултати, най-вече в областта на селското стопанство, субсидиите в рибарството, електронната търговия, вътрешната уредба в областта на услугите, прозрачността и добрите регулаторни практики, отнасящи се до малките и средните предприятия. Това ще са петте основни теми за дискутиране от първия ден на конференцията на министрите, както и темата за бъдещото функциониране на организацията и ролята й на форум за обсъждането на новите и актуални теми в глобалната търговия.

Позицията на България, като предстоящ председател на Съвета на ЕС, е за постигане на максимално балансирани резултати в многостранните търговски преговори и за осигуряване единството на държавите-членки на ЕС, както за приемането, така и по отношение на следващите стъпки за прилагането на тези резултати.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.