Министър Кралев в Шумен: С новата зала няма да приключат грижите на държавата за спорта

Ìèíèñòúð Êðàñåí Êðàëåâ íàãëåäà êàê âúðâè ñòðîåæúò íà "Àðåíà Øóìåí" çàåäíî ñ êìåòà Ëþáîìèð Õðèñòîâ

Министърът на спорта Красен Кралев разгледа спортната база на Шумен в четвъртък по покана на кмета Любомир Христов. Той видя и новостроящата се многофункционална спортна зала "Арена Шумен", която ще бъде петата голяма в страната и за нея правителството отпусна 8,5 млн.лв. "Това ще е един много сериозен подарък за шуменци, най-после ще имат зала, каквато заслужават", каза министърът. Пред журналисти изрично уточни: "Не се притеснявайте, че с тази зала ще приключат грижите на държавата за спортната инфраструктура".

Министърът не скри, че не е очарован от другите спортни обекти, където е влязъл. "От дълги години не е правено нищо, тук има клубове с традиции, излишно е да споменавам шампионите, които сте дали на България", каза Кралев. След тази инспекция в бюджета за догодина може да се очакват планирано средства за шуменски обекти.

Реконструкциите обаче, непременно трябва да бъдат съобразени с бъдещата поддръжка.

Министърът посети и Трето основно училище "Д.Благоев" в града. В района има три училища и желанието на общината е да се изгради спортна зала, която да се ползва от всички.

Кметът Христов е показал и конструктивно становище за стадиона в града, че трябва да бъде разрушен, а не ремонтиран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България