Министър Кралев започна реконструкция на стадион „Огоста” в Монтана

Първа копка за основен ремонт на стадион „Огоста” в Монтана направиха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на областния град Златко Живков. За реконструкцията на спортното съоръжение държавата отпусна 1 млн. лева, а строителството ще продължи 3 месеца.

“Горд съм с това, което правим. Прекалено дълго време държавата отсъстваше от футбола и спорта въобще.  От 2009 година започнаха да се правят големите инфраструктурни проекти. Това е деветият стадион, който, от както съм министър, ще се реконструира с пари на държавата. Футболът е един от най-обичаните спортове в България и не може толкова дълго време държавата да се прави, че той не съществува”, заяви министър Кралев.

По проекта на стадион “Огоста” ще бъде подменена дренажната система и ще се постави нова тревна настилка. Съществуващото осветлението ще бъде надградено, за да отговаря на изискванията на БФС. “Благодаря на министър Кралев и държавата, че намери начин да помогне и на Монтана. Това ще бъде първото спортно съоръжение в Северозападна България, което ще отговаря на условията за телевизионно излъчване. Нашият клуб е на 95 години и най-после дойде времето да променим нещата.  Ремонт на тревното покритие не е правен от близо 50 години”, сподели кметът Златко Живков.

На първата копка присъстваха Емил Костадинов и Антон Попов от БФС, депутатите от ГЕРБ от Монтана инж. Дилян Димитров и Ирена Димова, областният управител Росен Белчев, общински съветници, председателят на ОС на БФС в Монтана Ангел Стоянов, президентът на ФК Монтана Румен Панайотов  и много фенове на отбора на Монтана. Тържествена света литургия отслужиха свещениците от местния храм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции