На 21 юли 2018 да почерпят

Испания спаси 540 преселници в Гибралтарския проток

Изписаха от болница британеца, отровен с Новичок

„Боинг“ триумфира на шоуто „Фарнбъро“ Истински железен човек лети на авиошоуто (ИНФОГРАФИКА)

Николай Младенов, специален координатор на ООН в Близкия изток: Израел и Хамас да отстъпят от ръба на войната

Сменят ветеринаря в Болярово, евтаназия в Шарково ще има

Томислав Дончев за скандалите около чумата: Една рутинна процедура се превърна в политическа криза

ОПОС ще финансира ВиК проекти за 1,35 млрд. лв.

Коцето спря купоните Певецът отбеляза празника със семейството си

Израел и Русия се договориха за по-тясно сътрудничество в Сирия

Тръмп няма да подкрепи предложението на Путин за референдум в Донбас

Макрон уволни свой сътрудник, бил протестиращи

Цветан Цветанов след решението на НС за мигрантите: Благодаря на опозицията!

Напускалият свободно Варненския затвор – бивш рали състезател и лидер на престъпна група

Румяна Арнаудова за арестите в КАТ-Габрово: Касае се за длъжностни и документни престъпления

Министър Кралев и министърът на младежта на Обединените Арабски емирства Шамма бинт Сухейл Фарис Ал-Мазруй обсъдиха бъдещо сътрудничество

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с министъра на младежта на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) Шамма бинт Сухейл Фарис Ал-Мазруй. Министър Ал-Мазруй е най-младият министър в света, назначена само на 22 години. Участие в разговора взе и постоянният представител на България към ООН посланик Георги Панайотов, както и Ася Панджарова и Ралица Диканска – български младежки делегати към ООН (2017-2018, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Двамата министри обсъдиха политиките на България и ОАЕ в сферата на младежките политики като споделиха добри практики, насочени към младежкото включване и развитие на умения и талант. Министър Кралев подчерта, че младежкото развитие е приоритет на българското правителство. Той разясни целите на бъдещата Европейска стратегия за младежта и заяви, че демографските предизвикателства и изтичането на мозъци са водещи теми в сектор “Младеж” в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. Красен Кралев и Шамма бинт Сухейл Фарис Ал-Мазруй се ангажираха с формализиране на партньорството между двете държави в младежкия сектор, както и с провеждането на съвместни инициативи.

Българският министър приветства приобщаването на млади хора в политическите процеси, какъвто пример е и министър Ал-Мазруй. Красен Кралев сподели, че това е политика и на българското правителство като има многобройни примери за млади и способни хора на изключително отговорни позиции – както в Министерство на младежта и спорта, така и в изпълнителната, местната, законодателната власт и в Европарламента.

Министър Кралев проведе работна среща и с министъра на младежта на Унгария Каталин Новак, която изрази подкрепа за приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в сектор “Младеж”. Министър Новак също приветства факта, че се поставя приоритетно темата за демографските предизвикателства в рамките на ЕС и изрази готовност за сътрудничесто и подкрепа между София и Будапеща.

В рамките на работното си посещение в ООН българският министър на младежта и спорта разговаря също с министъра на младежта на Кот-Дивоар Сиди Тур. Министър Тур изрази желание за обмяна на добри практики в младежката сфера с цел създаване на закон и стратегия за младежта в Кот-Дивоар, която да бъде базирна на добрата българска нормативна уредба в сектора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.