Министър Кралев награди победителите във веригата „А1 атлетика за младежи“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителите в генералното класиране на веригата „А1 атлетика за младежи“. Инициативата се реализира за четвърта поредна година от Българската федерация по лека атлетика и телекомуникационния оператор „А1 България“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Във финалното състезание в столичната зала „Асикс Арена“, взеха участие най-добрите млади лекоатлети, стартирали през годината.

При момчетата първи в генералното класиране се нареди Лъчезар Вълчев (Лудогорец Разград), втори остана Георги Ганджулов (Рилски атлет-Самоков), а на трето място завърши Христофор Божанов (Лудогорец Разград).

Вержиния Костадинова (СКЛА Добруджа-Добрич) стана шампионка при момичетата, след нея в крайното класиране остана Никол Ангелова (СК Звездите-Петрич), а третата позиция зае Ванеса Йочева (СК Звездите-Петрич).

Награди от министър Кралев получиха победителите във финалното състезание, както и всички участници в надпреварата.

„Изключително съм щастлив да съм тук сред Вас на финалното състезание от веригата „А1 младежка атлетика“. Благодаря на Българската федерация по лека атлетика и техния партньор А1 за това, че работят за развитието на детската атлетика и на родителите, които насърчават децата си да практикуват любимия спорт“, заяви министър Кралев.

Той поздрави всички участници в надпреварата и им пожела да надминат успехите на някои от най-големите ни таланти в леката атлетика Александра Начева, Валентин Андреев, Веселин Живков и Денис Димитров, които също взеха участие в награждаването.

Като съдия в състезанието се включи и Световният шампион на 200 м в зала от 1991 г. Николай Антонов – Таланта.

В състезанията от веригата „А1 атлетика за младежи“ през тази година взеха участие над 400 състезатели, а в заниминията, организирани по програмата в училища и спортни клубове в цялата страна се включиха повече от 4000 деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България