Министър Кралев: Откриваме на Димитровден първата специализирана зала за борба у нас

Снимки: община Сливен

Новата спортна зала на многократната европейска и световна шампионка Станка Златева ще бъде открита на празника на Сливен, Димитровден. Това обяви в Сливен министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който заедно с кмета Стефан Радев се запозна на място с изграждането на спортното съоръжение – съобщиха от общината. Утре обектът ще получи Акт 15. Предстои приключване на строителната дейност и въвеждането на сградата в експлоатация. „Залата много бързо беше вдигната. На 1 март направихме първа копка, а сега виждам много добър резултат. Много съм доволен, че това е първата специализирана зала за борба, която правим в България“ – каза министърът.

Кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че инвестициите в спорта са много важни, заради резултатите в дългосрочен план. „Радвам се, че се работи в тази посока и се случват добри неща, които години наред не са се случвали, включително и за нашия град. Благодарен съм на министър Кралев  за това, че всичко, за което сме говорили, се реализира“ – допълни Радев.  От своя страна Станка Златева каза, че няма търпение да приключи строителството и да започнат тренировките. „Залата става уникална и много красива, надявам се да има шампиони“ – призна тя.

Предстои да бъде положена саморазливна подова замазка, да се поставят врати, гранитогрес и боя.  Обектът се намира в парк „Юнак“, общата му застроена площ е 1 250 кв. м.  Теренът е предоставен безвъзмездно от Община Сливен. Министерството на младежта и спорта отпусна 631 хиляди лева за изграждането на първия етап на залата  по проект на клуба на Станка Златева. Съоръжението  ще се използва основно за тренировъчна дейност по борба. Наред с това могат да се организират състезания, семинари и спортни срещи. В залата ще има два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа, съблекални, складови помещения, офиси и санитарни възли.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.