Министър Кралев откри третия международен фотосалон „Старт Фото София 2017“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално международния фотосалон „Старт Фото София 2017“ (1-8 септември) в галерия „Академия“ на Националната художествена академия в София. Там е изложена експозиция от 130 фотографии, подбрани от 2845 предложения на 254 автори от 38 държави.

Събитието се организира за трета поредна година под партронажа на Столична община и в партньорство с Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP), национално сдружение фотографска академия България „Янка Кюркчиева“, Международна федерация по борба и Европейски съюз по борба.

Фотосалонът е единствен по рода си в България поради наличието на раздел „Спорт“. С включването на спортната тематика в толкова престижен салон организаторите от „Старт Фото“ – Бончук Андонов и Костадин Андонов показват тясната връзка между спорт и култура.

Министър Кралев връчи златен медал на FIAP на победителя в раздел „Спорт и борба“ Цончо Балканджиев, който бе награден за майсторска фотография от състезание по мотокрос в Севлиево.

„Аз наистина съм впечатлен, както бях и миналата година. Виждам много интересни фотографии, които по най-добрия начин пресъздават магията и емоциите в спорта. На този фотосалон наистина си дават среща спортът и културата. Благодаря на организаторите и на спортните фотографи, защото без тях няма как магията на спорта да бъде предадена на многобройните фенове“, заяви министър Кралев.

Журито на фотосалона разпредели отличия в различни категории, връчени на фотографите от големи български спортисти и ръководители. В награждаването взеха участие борците Боян Радев, Александър Томов, Живко Вангелов и Христо Маринов, лекоатлетката Йорданка Благоева, баскетболистките Надка Голчева, Петкана Макавеева и Ваня Дерменджиева, както и бившият президент на ЦСКА, БФС и Професионалната футболна лига Валентин Михов и заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони